Hotels

Amsterdam is een bruisende stad waar je een weekendje of een midweek kan spenderen zonder je een moment te vervelen. Het is echter niet altijd simpel om een hotel te vinden dat waar voor je geld biedt. Amsterdam centrum zit barstensvol hotels, gaande van klein tot groot, goedkoop tot duur, en het kan bijgevolg verwarrend zijn om de juiste stek te vinden voor jouw reis.

Amsterdam hotel

Luxe 4 en 5 sterrenhotels

Als je op zoek bent naar een luxueus of decadent verblijf, ga je geen enkele moeite hebben om in Amsterdam centrum je gading te vinden. Er zijn tal van hotels die vier of vijf sterren dragen en ruim voldoende comfort en faciliteiten bieden voor een onvergetelijk verblijf. Hierbij denken we aan klassiekers zoals het Marriott hotel, de Hilton, het Waldorf en ga zo maar door. Er zijn natuurlijk ook een heel aantal luxehotels te vinden van een nieuwe generatie. Daarbij noemen we dan weer de Boutique- en Designhotels, die wereldwijd in opmars zijn. Er zijn nog tal van mogelijkheden zoals bv. het Art’otel, het conservatorium hotel, het Bilderberg Garden hotel en ga zo maar verder. Het loont de moeite je in de materie te verdiepen, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Goedkopere basic hotels

Wanneer je richting Amsterdam trekt om de stad te verkennen ben je misschien meer op zoek naar een basic hotel. Wanneer je de hele dag op pad gaat om te ontdekken, is je hotel immers niet meer dan een plaats om uit te rusten. Ook op dit vlak zijn er tal van hotels te vinden in Amsterdam centrum. Ze zijn budgetvriendelijk, maar je moet natuurlijk wel bereid zijn aan comfort in te boeten. Het kan nuttig te zijn eens de hotelketens te bekijken, zoals bv. Ibis en anderen, maar er zijn ook tal van kleinschalige hotels die echt de moeite waard zijn zoals bv. het Conscious hotel, het Hampshire hotel en nog een heel aantal anderen.

Kortom, voor ieder budget en reisdoel is er een hotel te vinden!